wtorek, 27 stycznia 2015

Mrozona cytryna na co pomaga

Kroimy ją na kawałki, włącznie ze skórką, a następnie wkładamy do plastikowej torebki. Możemy także zamrozić cytrynę w całości – wtedy przed dodaniem do posiłku należy ją tylko zetrzeć na tarce. Mrożona cytryna może być dodatkiem do zup, sosów, sałatek, koktajlów, soków czy jogurtów. Idealnie wzbogaca ona smak potraw.


Co najważniejsze pomaga jednak w smaczny, wygodny sposób poradzić sobie z błędem, który.

Istnieje kapitalny sposób, jak mrożona cytryna może uświetnić Twoje codzienne rozkosze. Powinno się dokładnie umyć cytryny (dla lepszego oczyszczenia z chemikaliów można moczyć w sodzie lub na przemian sodzie i kwasku). Następnie schować do zamrażarki. Dla przyspieszenia procesu można je od razu pokroić na kawałki. Czy wiesz, że mrożona cytryna ma szereg właściwości, które mogą pozytywnie wpłynąć na stan Twojego zdrowia?


Coraz więcej osób w pełni zaczyna z nich korzystać. Chcesz wiedzieć, jak czerpać z niej korzyści? Mrożone cytryny jako lek na raka i cukrzycę.

Co więcej, mrożona cytryna doskonale smakuje! Przed zamrożeniem cytrynę należy dokładnie umyć, a najlepiej. Co ważne, cytryna uszkadza tylko komórki rakowe – inne pozostawiając w nienaruszonym stanie.


Nie można powiedzieć, że jest ona w 1 skutecznym lekarstwem na raka, ale zapewnia terapię uzupełniającą, która może wesprzeć jego leczenie, zapobiega powstawaniu nowotworów oraz zmniejsza negatywne skutki chemioterapii. CYTRYNA jest doskonałym źródłem witaminy C, która skutecznie opóźnia procesy starzenia się skóry, poprawia jej strukturę i wyglą obniża ciśnienie i poziomu cholesterolu we krwi, wzmacnia odporność organizmu. I choć ze względu na charakterystyczny cierpki smak, stosowana jedynie jako dodatek, trudno bez cytryny wyobrazić sobie kuchnię i domową apteczkę, szczególnie w. Woda z cytryną pomaga schudnąć. Utrzymywanie równowagi kwasowo-zasadowej poprzez stosowanie diety bogatej w alkalizujące produkty pomaga w zachowaniu szczupłej sylwetki.


Razem z wodą tworzy coś w rodzaju żelu (pektyna wiąże wodę). Co jest jeszcze bardziej zdumiewające, cytryna zwalcza tylko złośliwe komórki rakowe i nie powoduje żadnych skutków ubocznych dla normalnych komórek organizmu. Tak więc umyj dobrze cytrynę, zamroź ją i utrzyj na tarce.


To idealny napój na “dzień dobry”. Pewnie już wiesz, że woda z cytryną do idealny napój na “dzień dobry”. Pomaga oczyścić organizm, poprawia trawienie, przyspiesza metabolizm i dodaje energii. Jedną z najważniejszych korzyści z picia wody z cytryną jest jej działanie wspomagające odchudzanie.


CYTRYNA jest niezłym źródłem witaminy C, która skutecznie opóźnia procesy starzenia się skóry, poprawia jej strukturę i wyglą obniża ciśnienie i poziomu cholesterolu we krwi, wzmacnia odporność organizmu.

Ze względu na charakterystyczny cierpki smak, stosowana często jedynie jako dodatek. Trudno bez cytryny wyobrazić sobie kuchnię i domową apteczkę, szczególnie w. Ale czy wiesz, jak czerpać z niej maksymalne korzyści? Większość osób zwykle wyrzuca skórkę cytryny, ze względu na jej gorzki smak.


A to właśnie w niej są najwyższe stężenia cennych składników odżywczych! To możliwe dzięki zawartości w cytrynie pektyn. Wiążą się z woda, przez co zwiększają objętość treści pokarmowej w naszym żołądku, a my czujemy się bardziej nasyceni. Nie odczuwamy więc głodu i nie podjadamy. To dodatkowo ważna informacja dla cukrzyków!


Zauważam, też na wyjazdach poza dom, że bardzo mi tego brakuje, gdy nie mam pod ręką cytryny. Cytryna redukuje też skoki poziomu glukozy we krwi. Nachodzi mnie wtedy ochota na napicie się jakiegoś soku z kartonu albo zjedzenie owoca. Sok z cytryny pomaga regulować poziom wapnia, a przez stymulację produkcji żółci w wątrobie sprzyja poprawie jej funkcjonowania.


Dlatego też picie wody z cytryną na czczo wspomaga pracę przewodu pokarmowego. Jednak - tak jak wszystko – również woda z cytryną może mieć swoje skutki uboczne. Dzieje się tak wówczas, gdy spożywamy ją w nadmiarze. Lepsza zdolność skupienia uwagi i szybsze procesy myślowe to ponownie zasługa odpowiedniego nawodnienia organizmu.


Cytryna, mimo kwaśnego smaku, po spożyciu wywiera na organizm alkalizujący wpływ.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty