poniedziałek, 7 września 2015

Imbir cytryna miód woda

Woda z imbirem i cytryną - przepis. Jednym z bardziej znanych sposobów wykorzystania tej przyprawy jest woda z imbirem. Podstawowa wersja tego napoju to niegazowana woda mineralna ze świeżo startym lub pokrojonym korzeniem imbiru.


Imbir cytryna miód woda

Znane są jej różne modyfikacje. Pierwsza to ciepła woda z cytryną i imbirem. Cytryna, miód i imbir to trzy składniki tworzące doskonałe połączenie, które skutecznie wzmocni układ odpornościowy organizmu oraz ochroni przed występowaniem chorób i przeziębień. Szczególnie zalecane jest spożywanie ich rano, a pozytywne rezultaty można zaobserwować już po kilku dniach stosowania. W dzisiejszym artykule dowiesz się jak korzystnie cytryna, miód i imbir.


Cytryna i imbir – pięć sposobów na pozbycie się zbędnych kilogramów 1. Każdego ranka pij letnią wodę z cytryną. Spożywanie każdego ranka letniej wody z cytryną może bardzo korzystnie wpłynąć na Twoje zdrowie. Do smaku możesz dodać listki mięty, plasterki ogórka i mió.


Dlaczego cytryna i imbir? Cytryna: - pobudza wydzielanie enzymów trawiennych i procesy trawienne, a co za tym idzie, przyspiesza oczyszczanie organizmu,. Właściwości wody z cytryną i imbirem. Imbir jest jednym z najsilniejszych składników naszego napoju.


Jest to doskonały przeciwutleniacz, wykorzystywany jako naturalny antybiotyk na wiele schorzeń i dolegliwości. Powszechnie znana bylica jest doskonałym lekarstwem na poranne mdłości, szczególnie uciążliwe u kobiet w ciąży. W badaniach przeprowadzonych na działaniu imbiru.


Imbir cytryna miód woda

Imbir i miód to niezastąpiony duet, po który warto sięgać zmagając się z przeziębieniem i innymi infekcjami. Dodany do ciepłej herbaty pomoże przetrwać jesienne wieczory. Szklanka ciepłej wody z dodatkiem soku z cytryny i miodu, wypita na pusty żołądek o poranku, to jeden ze sposobów na zrzucenie zbędnych kilogramów. Okazuje się, że ta mikstura ma wiele innych, dobrych dla zdrowia właściwości.


Przekonaj się, dlaczego warto codziennie pić ciepłą wodę z cytryną i miodem. Sparz cytrynę, a następnie pokrój ją w półplasterki. Do szklanek włóż imbir i cytrynę, a następnie zalej wszystko gorącą, ale nie wrzącą wodą.


Przykryj napar talerzykiem i zostaw na kilka minut. Na koniec dodaj miód i wszystko dokładnie wymieszaj, naciskając łyżeczką na cytrynę. Z 3ml wody odlej łyżkę, a resztę zagotuj w rondelku. Zmniejsz ogień i odczekaj dwie minuty (woda stale powinna lekko wrzeć na małym ogniu).


Wsyp szczyptę cynamonu i gotuj dalej 2. Naturalny sposób na przeziębienie: imbir, mió czosnek, cytryna Swego czasu bardzo popularną metodą na przeziębienie był kubek gorącego mleka z czosnkiem, miodem i masłem. Od kiedy natomiast świeży imbir mamy na wyciągnięcie ręki w prawie każdym sklepie używam napoju przygotowanego właśnie na bazie imbiru, a dokładniej. Dorośli mogą spożywać łyżki stołowe syropu na dobę, sam lub jako dodatek do herbaty lub wody. Jeśli chcemy dodać syrop do herbaty, to tylko do przestudzonej!


Dzieciom podawać do łyżeczek na dobę. Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy.


Zawarte w syropie cytryna i miód nie tylko poprawią jego smak, ale też wzmocnią prozdrowotne działanie imbiru. W czasie choroby należy przyjmować trzy łyżki syropu dziennie. Dla wzmocnienia organizmu wystarczy jedna łyżka na dobę.


Sprawdź, też jak działa: Syrop z mniszka. Następnie wodę z imbirem gotuję na małym ogniu przez min. Przecedzam przez sitko tak by pozbyć się kawałków imbiru.


Herbata jest smaczna na ciepło i na zimno. Jednak dużo bardziej wolę na ciepło. Lepiej wykorzystać świeży imbir, jednak i sproszkowany będzie się nadawał. Miód i syrop klonowy do smaku (opcjonalnie, ja nie dodaję) Szczypta cynamonu cejlońskiego (opcjonalnie: extra efekt anty-cukrzycowy) Do szklanki letniej wody dodaj sok z cytryny, pieprz, kurkumę, miód i cynamon. Pij rano na czczo i ciesz się najlepszym efektem energetyzującym.


Imbir cytryna miód woda

Zagotować pół litra wody, imbir pokroić na małe kawałki, wrzucić do wrzątku, gotować pod przykryciem przez minut. Odcedzić, dodać 1-łyżki miodu, pół szklanki mleka. Napar z imbiru podawać w filiżankach. Uwielbiam napój z kurkumy.


Jego przepiękną, złocisto żółtą barwę. A przy tym jest to napój posiadający szereg nieocenionych właściwości prozdrowotnych: oczyszcza organizm z toksyn, rozgrzewa, dodaje energii, wspomaga układ odpornościowy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty