Cytryna i imbir – pięć sposobów na pozbycie się zbędnych kilogramów 1. Każdego ranka pij letnią wodę z cytryną. Spożywanie każdego ranka letniej wody z cytryną może bardzo korzystnie wpłynąć na Twoje zdrowie. Właściwości wody z cytryną i imbirem. Imbir jest jednym z najsilniejszych składników naszego napoju. Jest to doskonały przeciwutleniacz, wykorzystywany jako naturalny antybiotyk na wiele schorzeń i dolegliwości.
Powszechnie znana bylica jest doskonałym lekarstwem na poranne mdłości, szczególnie uciążliwe u kobiet w ciąży. W badaniach przeprowadzonych na działaniu imbiru. Do smaku możesz dodać listki mięty, plasterki ogórka i mió. Dlaczego cytryna i imbir? Cytryna: - pobudza wydzielanie enzymów trawiennych i procesy trawienne, a co za tym idzie, przyspiesza oczyszczanie organizmu,.
Jednym z bardziej znanych sposobów wykorzystania tej przyprawy jest woda z imbirem. Woda z imbirem i cytryną - przepis. Podstawowa wersja tego napoju to niegazowana woda mineralna ze świeżo startym lub pokrojonym korzeniem imbiru.
Znane są jej różne modyfikacje. Pierwsza to ciepła woda z cytryną i imbirem. Szklanka ciepłej wody z dodatkiem soku z cytryny i miodu, wypita na pusty żołądek o poranku, to jeden ze sposobów na zrzucenie zbędnych kilogramów.
Okazuje się, że ta mikstura ma wiele innych, dobrych dla zdrowia właściwości. Przekonaj się, dlaczego warto codziennie pić ciepłą wodę z cytryną i miodem. Imbir i miód to niezastąpiony duet, po który warto sięgać zmagając się z przeziębieniem i innymi infekcjami. Dodany do ciepłej herbaty pomoże przetrwać jesienne wieczory.
Przepis na syrop z imbiru, miodu i cytryny. Syrop z imbiru, miodu i cytryny, oprócz tego, że posiada liczne właściwości prozdrowotne, jest również bardzo dobry w smaku. Do przygotowania tradycyjnego syropu imbirowego potrzebne są: cytryny, 3-centymetry korzenia imbiru, miód. Sparz cytrynę, a następnie pokrój ją w półplasterki.
Do szklanek włóż imbir i cytrynę, a następnie zalej wszystko gorącą, ale nie wrzącą wodą. Przykryj napar talerzykiem i zostaw na kilka minut. Na koniec dodaj miód i wszystko dokładnie wymieszaj, naciskając łyżeczką na cytrynę. Z 3ml wody odlej łyżkę, a resztę zagotuj w rondelku.
Zmniejsz ogień i odczekaj dwie minuty (woda stale powinna lekko wrzeć na małym ogniu). Wsyp szczyptę cynamonu i gotuj dalej 2. Naturalny sposób na przeziębienie: imbir, mió czosnek, cytryna Swego czasu bardzo popularną metodą na przeziębienie był kubek gorącego mleka z czosnkiem, miodem i masłem. Od kiedy natomiast świeży imbir mamy na wyciągnięcie ręki w prawie każdym sklepie używam napoju przygotowanego właśnie na bazie imbiru, a dokładniej. Następnie wodę z imbirem gotuję na małym ogniu przez min.
Przecedzam przez sitko tak by pozbyć się kawałków imbiru. Herbata jest smaczna na ciepło i na zimno. Jednak dużo bardziej wolę na ciepło.
Lepiej wykorzystać świeży imbir, jednak i sproszkowany będzie się nadawał. Poranny napój zdrowotny – cytryna, mió cynamon, imbir! Taka mieszanka przyspiesza metabolizm i stymuluje organizm do samooczyszczenia się z toksyn, działa świetnie na wątrobę, nie wspominając o witaminach zawartych w soku z cytryny. Miód i syrop klonowy do smaku (opcjonalnie, ja nie dodaję) Szczypta cynamonu cejlońskiego (opcjonalnie: extra efekt anty-cukrzycowy) Do szklanki letniej wody dodaj sok z cytryny, pieprz, kurkumę, miód i cynamon.
Pij rano na czczo i ciesz się najlepszym efektem energetyzującym. Zawarte w syropie cytryna i miód nie tylko poprawią jego smak, ale też wzmocnią prozdrowotne działanie imbiru. W czasie choroby należy przyjmować trzy łyżki syropu dziennie. Dla wzmocnienia organizmu wystarczy jedna łyżka na dobę.
Sprawdź, też jak działa: Syrop z mniszka. Miód musi być najwyższej jakości, naturalny, bez żadnych dodatkowych substancji. Pamiętaj – dobry miód zawsze się scukrza. Jeśli masz stale w słoiku płynny miód to znak, że jest on z dodatkami! Jeśli twój miód już jest scukrzony, włóż słoik do ciepłej wody i delikatnie podgrzewaj.
Zagotować pół litra wody, imbir pokroić na małe kawałki, wrzucić do wrzątku, gotować pod przykryciem przez minut. Odcedzić, dodać 1-łyżki miodu, pół szklanki mleka. Napar z imbiru podawać w filiżankach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.