poniedziałek, 6 lutego 2017

Ocet jabłkowy miód cytryna

Swoją sławę zawdzięczają przede wszystkim dobroczynnemu działaniu na organizm ludzki. Gdy ocet jabłkowy z miodem jest nieprzetworzony, czyli organiczny – korzyści dla zdrowia są jeszcze większe i może służyć jako lekarstwo oraz środek zapobiegawczy na wiele chorób. Zmienia się jednak, jeżeli zostaje przez nas spożyty. Ocet jest z natury kwaśny.


Wówczas staje się alkaliczny. Jak powszechnie wiadomo, miód ma niski współczynnik pH.

Zwiększa on jednak alkaliczność ludzkiego organizmu zaraz po spożyciu. Mió ocet, jabłkowy, glinka zielona, cytryna i banan. Czyli naturalne kosmetyki i naturalne środki czystości domowej roboty.


Ale po tym przydługim wstępie moje ulubione : mió ocet, jabłkowy, glinka zielona, cytryna i banan. Którymi z powodzeniem można zastąpić kilka syntetycznych środków czystości czy kosmetyków. Idealnie przywraca równowagę zasadową i odkwasza organizm. Według niektórych źródeł, nawet lepiej niż woda z cytryną.


Zobacz, dlaczego warto pić ocet jabłkowy i na jakie dolegliwości można go stosować.

Ponieważ sezon na jabłka trwa, warto zrobić sobie w domu, naturalny ocet jabłkowy, bez żadnych sztucznych dodatków. Szklanka wody z cytryną odchudza – to niestety tylko mit. Należy ćwiczyć i zdrowo się odżywiać.


Jednak woda z cytryną, a także zapomnianym octem jabłkowym jest bardzo zdrowa i warto. Miód i ocet jabłkowy to dwa naturalne produkty o fenomenalnym wpływie na zdrowie. Pierwszy to doskonały naturalny antybiotyk, drugi pomaga schudnąć i usunąć toksyny z organizmu. Jeżeli stosujesz jakieś leki lub masz problemy z układem pokarmowym, przed zastosowaniem skonsultuj to z lekarzem prowadzącym. Nie raz słyszeliśmy już o zdrowotnych przepisach zawierających miód i ocet jabłkowy, które zdecydowanie poprawiają zdrowie i samopoczucie.


Jakie wspólne właściwości mogą mieć ocet jabłkowy, miód i czosnek? Zmieszane potrafią stworzyć silny środek przeciwgrzybiczny i przeciwutleniający. Pomoże on nam w pozbyciu się wszelkich szkodliwych składników z organizmu oraz zapobiec wielu chorobom - nawet nowotworowym.


Wymienione powyżej niesamowite składniki przynoszą wymierne korzyści każdej osobie, która regularnie. Dokładnie wymieszaj trzy składniki: miód (naturalny antybiotyk o silnym działaniu bakteriobójczym), sok z cytryny (bomba witaminy C wspomagającej odporność) i ocet jabłkowy (obfituje m.in. w potas, wspomaga działanie układu immunologicznego, zwalcza bakterie i obniża gorączkę). Ważna jest proporcja - każdego składnika weź po łyżeczce.


Przepis na zdrowie ― czosnek, ocet jabłkowy i miód! Jeżeli weźmiemy pod uwagę ogromną ilość dolegliwości, które mogą nas dopaść za sprawą błędnych nawyków żywieniowych, najwyższa pora uświadomić sobie jak ważne jest nasze zdrowie i jak należy o nie odpowiednio zadbać. Na zimno działa orzeźwiająco, na ciepło lekko rozgrzewająco, smakuje zaś troche jak słodka lemoniada.

Najbardziej lubię wypijać szklaneczkę rano na ciepło - jeszcze przed pierwszą kawą, której niestety nie znoszę na pusty żołądek. Dlaczego warto pić ocet jabłkowy i miód? To bardzo dobrze połączenie dwóch składników, które zapewni Ci wiele wartościowych dla zdrowia skutków. Zmieszanie tych dwóch składników może przynieść zbawienne w skutkach rezultaty. Miód to doskonały produkt na obniżenie ciśnienia tętniczego, usprawnia trawienie i poprawia przemianę materii.


Podobnie jak ocet jabłkowy, który wspomaga perystaltykę jelit. Zaczynając dzień porcją octu jabłkowego z miodem, naładujesz się energią na cały poranek. Naturalny miód składa się z węglowodanów. Ja piłam przez jakies tygodnie rano, przed obiadem i przed snem ocet jabłkowy, czasami tez wode z cytryną, do tego duzoo wody, lekkostrawne posiłki i czulam sie naprawde lepiej i brzuch mi zleciał bardzo.


W ciepłej wodzie rozpuscić miód i zalać jabłka w słoiku. Zakręcić słoik lub obwiązać gazą i odstawić na tygodnie. Codziennie przemieszać zawartość słoika. Po upływie tego czasu ocet zlać do butelki, zakręcić i przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Poświęcając trochę czasu na szukanie można znaleźć dobrej jakości ocet jabłkowy w sklepach ze zdrową żywnością, który kosztuje kilkanaście złotych.


O prawdziwe i świeże papryczki chili też trudno w polskich sklepach. Jeśli taka papryczka po ugryzieniu kawałka nie pali i nie piecze, to nie o to nam chodziło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty