Napój przygotowany z natki pietruszki, cytryny i wody, z powodzeniem jest stosowany, jako spalacz kalorii. Dodatkowo zaopatruje organizm w minerały i witaminy. Pij go na czczo, a w ciągu zaledwie dni możesz zmniejszyć swoją wagę o około kilogramy. W smaku koktajl jest bardzo dobry, smak cytryny zmienia nieco smak pietruszki (to informacja dla tych, co pietruszki nie lubią ;)), co sprawia, że napój jest lekki i orzeźwiający i bardziej owocowy niż warzywny.
Orzeźwiający i oczyszczający napój z natki pietruszki, cytryny i ogórka to prawdziwa bomba energetyczna!
Ja piję go bez dodatków słodzących ale jest naprawdę bardzo kwaśny, a odrobina. Wierzę, że pietruszkowy napój mnie uratuje. Pietruszka ukryta w napoju ma jeszcze tę zaletę, że jest chętniej przyswajalna przez dzieci.
Moje na przykład nie przepadają za natką, ale kiedy zmiksowałam ją z cytryną i miodem, dzięki czemu powstał cudowny zielony napój – wypiły go zadziwiająco chętnie. Napój z natki pietruszki a oczyszczanie nerek. Możesz zanurzyć ją w wodzie z odrobiną octu lub cytryny.
Następnie drobno poszatkuj pietruszkę i umieść ją w garnku razem z litrem wody. Zgotuj przez około minut, a następnie pozostaw do zaparzenia.
Bardzo mocno zielony sok z natki pietruszki jest źródłem ogromnej ilości witaminy C. Ma charakterystyczny smak, który na pewno przypadnie do gustu miłośnikom natki pietruszki, a w moim domu zawsze kojarzył nam się z sokiem z kiwi. Te same proporcje można wykorzystać, przygotowując inny sok: z mięty (będzie bardzo podobny do mojego mojito), melisy czy młodej pokrzywy. Druga wersja to syrop z pietruszki i cytryny. Pietruszkę i cytryny kroimy na kawałki, wrzucamy do garnka z wodą, dodajemy sodę. Gotujemy godziny na małym ogniu.
Ponownie gotujemy przez godziny na małym ogniu. Natka pietruszki to mała bomba witaminowa, a poza tym niektórzy uważają, że dodaje energii prawie jak kawa. Wspomaga trawienie, wspomaga pracę nerek, zapobiega wzdęciom itd. Można wymieniać bez końca.
Wodę wlewam do garnuszka, dodaję natkę pietruszki i gotuję minut. Odstawiam i czekam aż lekko przestygnie. Przecedzam i przelewam do dzbanuszka. Słodzę miodem i doprawiam do smaku sokiem z cytryny. Przygotowanie koktajlu z pietruszki jest bardzo proste.
Potrzeba zaledwie kilka składników.
Przygotuj duży pęczek świeżej natki, cytrynę, mały ogórek lub średniej wielkości zieloną paprykę i szklankę wody. Warzywa posiekaj i połącz za pomocą blendera, dodaj sok z cytryny i wodę, a następnie ponownie zmiksuj. Wszystko miksujemy na gładką masę i dodajemy sok z limonki. Idealny koktajl dla tych, którzy chcą skorzystać z dobrodziejstw pietruszki ale niezbyt lubią jej smak.
Modny sok z pietruszką i. Mikser Kulinarny wyszukuje przepisy z polskich blogów kulinarnych, tym razem wyszukiwany jest przepis na napój z natki pietruszki mięty i cytryny. Pij sok z cytryny i pietruszki 1-razy w tygodniu. Być może jego smak jest dość specyficzny, jednak pamiętaj, że zawiera on wiele witamin, dodaje energii i zapobiega anemii.
Zacznij więc już dzisiaj, a Twoje nerki na pewno będą Ci wdzięczne! Doskonale nadaje się do doprawienia zup, sosów, sałatek – jednak najwięcej korzyści daje przygotowanie z niej soku. Sok z natki pietruszki to prawdziwa kopalnia witamin i minerałów.
Regularne jego spożywanie pomaga pozbyć się wielu dolegliwości i zapobiec groźnym chorobom. Natka jest zamrożona w takich foremkach w kształcie ziaren kawy min łatwe tanie. Dolać wodę i jeszcze raz zblendować.
NAPÓJ Z ZIELONEJ PIETRUSZKI, przepis z kategorii Napoje. Z gałązek natki pietruszki wybieramy tylko listki. Cytrynę obieramy ze skórki i sprawdzamy by nie było pestek. Wrzucamy i pieruszkę i cytrynę do naczynia miksującego.
Dodajemy cukier i kostki lodu. Podziel cytrynę na cząstki, usuń membranę i pestki. Do blendera przełóż cytrynę, syrop z agawy, natkę pietruszki i 2ml wody. Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasła?
Kiedyś wyrzucałam natkę marchewki, a to duży błąd. Natka marchewki jest o wiele zdrowsza niż sam korzeń. Wykonanie: natkę pietruszki należy dokładnie umyć, osuszyć i usunąć twarde łodyżki. Następnie należy bardzo drobno ją posiekać lub zmiksować w blenderze razem z pozostałymi składnikami.
Marokańska sałatka z natki pietruszki. Jadłam ją nie tylko w krajach arabskich, ale często również w Paryżu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.