Napój przygotowany z natki pietruszki, cytryny i wody, z powodzeniem jest stosowany, jako spalacz kalorii. Dodatkowo zaopatruje organizm w minerały i witaminy. Pij go na czczo, a w ciągu zaledwie dni możesz zmniejszyć swoją wagę o około kilogramy.
W smaku koktajl jest bardzo dobry, smak cytryny zmienia nieco smak pietruszki (to informacja dla tych, co pietruszki nie lubią ;)), co sprawia, że napój jest lekki i orzeźwiający i bardziej owocowy niż warzywny. Bardzo mocno zielony sok z natki pietruszki jest źródłem ogromnej ilości witaminy C.
Ma charakterystyczny smak, który na pewno przypadnie do gustu miłośnikom natki pietruszki, a w moim domu zawsze kojarzył nam się z sokiem z kiwi. Te same proporcje można wykorzystać, przygotowując inny sok: z mięty (będzie bardzo podobny do mojego mojito), melisy czy młodej pokrzywy. Wszystko miksujemy na gładką masę i dodajemy sok z limonki. Idealny koktajl dla tych, którzy chcą skorzystać z dobrodziejstw pietruszki ale niezbyt lubią jej smak. Modny sok z pietruszką i. Natka pietruszki to mała bomba witaminowa, a poza tym niektórzy uważają, że dodaje energii prawie jak kawa.
Wspomaga trawienie, wspomaga pracę nerek, zapobiega wzdęciom itd.
Można wymieniać bez końca. Zwykle dla wzbogacenia i urozmaicenia smaku sok z pietruszki miesza się z sokiem z cytryny oraz dodaje do niego inne owoce, np. W prosty sposób z natki pietruszki wyciśniemy sok - wystarczy dodać wodę, mió cytrynę i zdrowy napój gotowy.
Do zimnego kuskus dodaj pozostałe składniki i wymieszaj. Ja do przepisów z pietruszki dodalabym jeszcze koktajl pietruszkowy: pęczek pietruszki, sok z wycisnietej cytryny, duża łyżka miodu, odrobina świeżego imbiru, dobrej jakości woda – wszystko zmiksowane kilka minut w. Dla urozmaicenia smaku i dodatkowych właściwości do natki dodaje się również owoce i inne warzywa. Komponuje się idealnie z sokiem z cytryny oraz jabłkiem.
Orzeźwiający i oczyszczający napój z natki pietruszki, cytryny i ogórka to prawdziwa bomba energetyczna! Ja piję go bez dodatków słodzących ale jest naprawdę bardzo kwaśny, a odrobina. Sok z natką pietruszki – przepis.
Pij sok z cytryny i pietruszki 1-razy w tygodniu. Być może jego smak jest dość specyficzny, jednak pamiętaj, że zawiera on wiele witamin, dodaje energii i zapobiega anemii. Zacznij więc już dzisiaj, a Twoje nerki na pewno będą Ci wdzięczne!
Druga wersja to syrop z pietruszki i cytryny. Gotujemy godziny na małym ogniu.
Ponownie gotujemy przez godziny na małym ogniu. Tobie też pewnie mama czy babcia kazała posypywać ziemniaki natką pietruszki. Durszlak - cytryna soda natka pietruszki. Do wysokiego pojemnika wrzucam listki natki pietruszki, dodaję miód i sok z cytryny. Wodę wlewam do garnuszka, dodaję natkę pietruszki i gotuję minut.
Odstawiam i czekam aż lekko przestygnie. Przecedzam i przelewam do dzbanuszka. Słodzę miodem i doprawiam do smaku sokiem z cytryny. Pieczarki oczyść, odetnij trzony, posiekaj je drobno i przesmaż na oliwie.
Trzony wymieszaj z natką, przypraw solą i pieprzem. Natkę opłucz, osusz, drobno posiekaj. Farszem wypełnij kapelusze, ułóż je na blasze wyłożonej folią aluminiową, przykryj folią i. Cytrynę umyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki, oczyścić z pestek.
Wszystkie składniki wkładamy do misy blendera i miksujemy stopniowo dolewając zimną wodę mineralną, aż do otrzymania ładnego, zielonego koloru. Sok podajemy dobrze schłodzony. Przepisy z natką pietruszki: świeży sok z natki pietruszki, odwar z natki pietruszki, napar z natki pietruszki, świeża natka pietruszki dla zdrowia, wywar z liści pietruszki… Świeże liście pietruszki zawierają prawie cztery razy więcej witaminy C niż cytryna.
Tylko dag natki pietruszki całkowicie pokrywa dzienne zapotrzebowanie. Pierwotnie zrywano ją z wapiennych skał (nazwa pochodzi z łac. petra – skała) i uważano ją za roślinę świętą, która dodaje sił witalnych i wzmacnia cały. Pietruszka znana była już w starożytności. Moczymy natkę pietruszki w gorącej wodzie i drobno siekamy, a następnie miażdżymy.
Przekładamy papkę z pietruszki do naczynia, dodajemy sok z cytryny i miód. Dobrze mieszamy wszystkie składniki. Tak przygotowaną pastę nakładamy na twarz. Pamiętaj, żeby dobrze umyć twarz przed nałożeniem maseczki. Słonecznik prażymy na j patelni, a następnie przekładamy do wysokiego naczynia.
Dodajemy czosnek, natkę i szczypiorek, rozdrabniamy składniki. Następnie dorzucamy awokado i sok z cytryny. Miksujemy przez sekund.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.