piątek, 7 września 2018

Krem chrzanowy kwestia smaku

Popularna w okresie wielkanocnym zupa chrzanowa. W smaku przypomina nieco biały barszcz czy żurek, ale w zupie chrzanowej to posmak chrzanu jest najbardziej wyczuwalny. Do swojej wersji dodałam ziemniaki, wędzone żeberka (niedużo, tylko dla smaku) oraz białą kiełbasę (surową). Podawałam ją oczywiście z jajkiem i szczypiorkiem.


Kanapka z wędzonym łososiem, rzodkiewką i kremem chrzanowym. Zaloguj się aby zapamiętywać przepisy.

Młode ziemniaki z rzodkiewką, dymką i sosem chrzanowym. Ostatnio się nim zajadam. Z łososiem wędzonym smakuje chyba najlepiej.


Do tej kanapki polecam łososia wędzonego na gorąco (hot smoking), czyli najpierw wędzonego tradycyjną metodą a później pieczonego na węglu drzewnym. Zupa krem chrzanowy - sposób przygotowania: Warzywa obierz, umyj i osącz. Masło roztop, dodaj pokrojonego pora, cebulę, ziemniaka i seler, podsmaż, nie rumieniąc, a potem zalej winem i gotuj, aż połowa płynu wyparuje. Możesz podawać ze smażonymi ziemniakami i boczkiem.


Opis przepisu: Autor: WINIARY Delikatny, gęsty krem chrzanowy to pyszny dodatek do zimnych pieczeni, wędlin i pasztetów, a także wędzonego łososia i jaj na twardo.

Przygotowanie bazy do kremu z jajek, śmietany i octu z cukrem wymaga trochę cierpliwości i uwagi, ale ostateczny kulinarny efekt - po dodaniu Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i chrzanu - jest fantastyczny. Dodane przez ISILDUR w: Tylko o kuchni. Kremowa i smaczna zupa chrzanowa, idealna na wielkanocny stół! Boczek pokrój w drobną kostkę (ewentualnie w paseczki), wrzuć na rozgrzaną patelnię i smaż przez kilka minut, aż z mięsa wytopi się część tłuszczu i stanie się chrupiące. Wtedy ściągnij je z patelni (pozostawiając na niej wytopiony tłuszcz).


Na koniec włożyć kulki z białej kiełbasy. Zupę ponownie zagotować. Tradycyjne polskie zupy, ugotowane w domu przy użyciu dobrych składników, na domowych wywarach mięsnych i jarzynowych, są bardzo zdrowe i nie powinno zabraknąć ich w naszym domowym menu.


Są zdrowo sycące, rozgrzewające w okresie jesienno-zimowym i mają mnóstwo wartości odżywczych. Sos chrzanowy na gorąco - DoradcaSmaku - ten przepis cieszy się popularnością, sprawdź. Można podać ją z gotowanym jajkiem, rzeżuchą czy grzankami.


Krem chrzanowy podawać na gorąco z dodatkiem jaj ugotowanych na twardo. Chrzanowa po zmiksowaniu ma konsystencję gładkiego kremu, koniecznie spróbujcie w takiej wersji. Jest sycąca, aromatyczna i moja rodzina ją uwielbia na wielkanocnym stole. Zupa chrzanowa dla mnie to poezja smaków. Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami to szybka i smaczna przekąska, odpowiednia na przyjęcie, przystawkę czy śniadanie.


Zaletą tego dania jest łączenie w nim prostoty i elegancji. Plasterki dobrej szynki posmaruj kremem z chrzanu, szczypiorku oraz ubitej na sztywno śmietany.

Podając swoje dane wyrażam zgodę na utworzenie spersonalizowanego profilu użytkownika, aby Lidl mógł kierować lepiej dostosowane do moich zainteresowań niektóre reklamy w formie newslettera oraz ulepszać strony internetowe. Zgoda może być wycofana w dowolnym momencie, np. Chrzanowa zupa krem - Cook it Lean - sprawdzone paleo przepisy Zobacz więcej. Na Powietrzu Nicea Zupy Eten.


Barszcz ukraiński, to bardzo prosta zupa warzywa, wzbogacona o nasiona strączkowe. Zupa ma swoje korzenie w dalekiej historii i jest przygotowana z tego, co było łatwo dostępne, co. Moja zupa krem jest aromatyczna, słodka, o intensywnej barwie i mocno warzywna. Po dodaniu śmietany z chrzanem i kilku smużek oleju z pestek dyni tłoczonego na zimno zaczyna smakować jak jedno z dań w najlepszym hotelu. Jej smaki przenikają się nawzajem, uzupełniają, bije z niej świeżość, lekkość i bogactwo składników.


Jest to pierwszy krok do udanego dania – delikatnie rozpływającego się w ustach z wyczuwalną chrzanową nutą. Czas gotowania ozorków można przeznaczyć na przygotowanie sosu chrzanowego, który jest zdecydowanie jednym z bardziej typowych dla kuchni polskiej. Warto do smaku doprawić go gałką muszkatołową i pieprzem białym. Domowy, aksamitny i kremowy sos o lekko ostrej nucie wzbogaci smak wielu potraw.


Jest niezwykle łatwy i szybki w przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty