Radość zakupów i 1 bezpieczeństwa dla każdej transakcji. SANTINI KSYLITOL 5KG CUKIER BRZOZOWY FIŃSKI. Danisco Sweeteners (właściciel marki Santini) to fiński producent oryginalnego ksylitolu - to gwarancja produktów najwyższej jakości.
Ważne jest też to, że ksylitol w przeciwieństwie do cukru stołowego nie psuje zębów, a wręcz może wspomagać walkę z próchnicą. Spożycie w nadmiernych ilościach może spowodować efekt przeczyszczający. Przez cały wrzesień dostępny jest z rabatem.
Słodki Dzień Dziecka z Santini Najsłodsze święto w roku - Dzień Dziecka! W trosce o zdrowie naszych pociech, coś zdrowego i słodkiego w naszej ofercie: ogromny wybór. Jeśli chodzi o cukier biały to taka sama porcja będzie miała ok. Dzięki temu pozwala on zachować stężenie cukru w organizmie na niższym poziomie. Ksylitol, czyli cukier brzozowy to coraz popularniejszy zamiennik białego cukru.
I nic w tym dziwnego, bo jest zdecydowanie zdrowszy i mniej kaloryczny. Sprawdź, jakie są właściwości ksylitolu i poznaj zalety oraz wady jego stosowania. Pozyskiwany jest z kory fińskiej brzozy. Ta naturalna substancja słodząca jest dla nas zdrową alternatywą, gdyż smakiem i wyglądem przypomina cukier biały. Naturalne słodziki - ksylitol.
Ze względu na jego właściwości cukier brzozowy ksylitol poleca się szczególnie diabetykom, a także osobom dbającym o linię. Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Jednak ksylitol, znany także jako cukier brzozowy, w czystej postaci nie występuje w brzozie, ani w żadnej innej roślinie.
Czy jest więc to produkt naturalny, a może wręcz ksylitol szkodzi? Internetowy sklep ekologiczny BioSklep. Ksylitol, słodzik dozwolony na diecie przyspieszającej metabolizm, tylko wtedy jest wartościowy (korzystny dla przemiany materii), kiedy jest wyprodukowany z brzozy.
Tymczasem w sklepach pojawił się ksylitol z brzozą nie mający nic wspólnego, np. Fiński, oryginalny produkt, naturalny, pozyskiwany z brzozy. Ksylitol, nazywany cukrem brzozowym to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych, głównie z brzozy. Xylitol to produkt pochodzenia organicznego o słodkim smaku, a także niższym indeksie glikemicznym i dodatkowych właściwościach. Ponieważ posiada niski indeks glikemiczny – IG może być stosowany przez diabetyków.
Ksylitol w smaku i wyglądzie przypomina zwykły cukier. Często głowimy się czym w naszej diecie zastąpić cukier. Zalicza się do grupy alkoholi cukrowych podobnie jak sorbitol, mannitol, erytritol czy maltitol. Jest naturalnym słodzikiem. Jego ważną cechę stanowi niższy indeks glikemiczny oraz mniejsza aż o kaloryczność.
Zastosowanie: naturalna alternatywa dla tradycyjnego cukru, do słodzenia, gotowania i pieczenia. Wygląda i smakuje jak tradycyjny cukier. Zalecane spożycie: nie przekraczać 15g (około łyżeczki) ksylitolu na dzień.
Co więcej, nie zawiera jaj, soi, białka mleka, laktozy i glutenu. W jego cząsteczce jest atomów węgla. W przeciwieństwie do cukrów sześcio- i dwunastowęglowych takich jak: glukoza, fruktoza, sacharoza i laktoza nie fermentuje w. Gdy przeanalizujemy wygląd i smak ksylitolu, z pewnością będzie nam on przypominać biały cukier. W małych ilościach ksylitol uznawany jest za nie szkodliwy.
W większych może wywoływać podrażnienie układu pokarmowego. Zalecana dawka ksylitolu to 15g, czyli małe łyżeczki. Poleca się stopniowe dodawanie tej substancji do jadłospisu – dobrze jest na początek przyzwyczajać organizm do jej działania.
Produkty i żywność ekologiczna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.